Oxford Hotgrips – ručice sa grejačima

Vožnja savremenim automobilom u zimskim uslovima je zaista lepo iskustvo. Pored izolovane metalne karoserije i kaljenog stakla koji Vas štite od spoljnih uticaja, imate efikasan sistem grejanja, a često i grejanje sedišta i upravljača. Sa takvim beneficijama lako se izgubi osećaj koliko je zaista hladno napolju. Međutim, svaki vozač motocikla je makar jednom doživeo neprijatno iskustvo koje u zimskim uslovima donose blago smrznuti prsti na rukama i bol koji donosi njihovo „odmrzavanje“. Čak i ako je temperaturna skala u plusu, ruke su najviše izložene vetru, tako da i sa dobrim rukavicama možete završiti vožnju sa hladnim rukama. Ovde nije reč samo o komforu, glavni problem je usporeno razmišljanje i zapažanje kada se temperatura tela snižava. Tako da održavanje temperature na motociklu u krajnjem slučaju može spasiti život.

Uslovi vožnje

Čak i ako je spoljna temperatura optimalna, vozači motora mogu biti u problemu zbog faktora hladnog vetra. Pri 60 km/h i spoljnoj temperaturi od 100 celzijusa, hlađenje vetra stvara osećaj kao da je spoljna temperatura -180 celzijusa. Ako tome dodamo i vreme trajanja vožnje i kondenzaciju, dolazimo do osećaja veoma niske temperature od -270 celzijusa. Ne čudi činjenica da mnogi vozači završe sezonu ranije i čekaju prolećne dane. Ali šta ako želiš da nastaviš da voziš, ili čak nemaš drugo prevozno sredstvo? Ukoliko kvalitetnu odeću i obuću stavimo kao nešto što svi poseduju, prva stvar koja će Vam omogućiti bezbednu i komfornu vožnju u hladnim uslovima su RUČICE SA GREJAČIMA!

Sadržaj pakovanja

Predstavljamo Vam Oxford Hotgrips ručice sa grejačima, model Adventure. Radi se o Best buy proizvodu koji pruža najviše za uložen novac. Cenu možete videti na – sledećem linku. U pakovanju dolazi par ručica različitih unutrašnjih prečnika(22mm i 25,6mm) koje odgovaraju na većinu motocikala sa fi 22mm kormanom. Takođe stiže i lepak za montažu ručica, vodootporni kontroler temperature sa nosačem, set žica za montažu i uputstvo.

Kada otvorite kutiju, jedna stvar je očigledna. Radi se o izvanrednom kvalitetu. Na primer, same ručice su mekane i guste, odaju utisak kao da će trajati. Pored toga pružaju odličan komfor i osećaj u vožnji, takođe se odlično bore protiv vibracija. Uprkos jednostavnom izgledu, ove ručice zahtevaju samo 4A, a isporučuju 60W. Ovo je podatak koji će odgovarati svakom motociklu. Instalacija je takođe kvalitetna, sa priključcima na krajevima koji omogućavaju montažu bez lemljenja. Kontroler je sada potpuno izolovan i vodootporan.

Sada znamo zašto Oxford Hotgrips nisu najjeftinije na tržištu i zašto nismo imali prebleme u upotrebi godinama unazad.

Način montiranja ručica sa grejačima

Montirali smo ih na dugogodišnji testni motor. Odsekli smo stare ručice, montirali nove i naneli malo lepka ispod svake. Odabrali smo ispravnu i komotnu putanju za kablove, kako bi sve komande na motoru radile neometano. Na nosač poluge kvačila smo stavili nosač kontrolera i sve stoji baš kako treba.

Nakon spajanja instalacije i dovođenja struje, probali smo ih u vožnji. Tasteri na kontroleru su precizni, lako dostupni i kada nosite rukavice. Ako podesite grejanje na maximum, na 9o celzijusa spoljne temperature biće pretoplo. Srednja vrednost najviše odgovara pri toj temperaturi. Nakon nedelju dana korišćenja po pola sata dnevno u saobraćaju, voltmetar je potvrdio da  ručice ne iscrpljuju akumulator.

Test vozač je na kraju preneo utiske da su ovo jedne veoma udobne anti-vibracione ručice, koje će Vam grejati ruke i pomoći da vozite bezbrižno i po hladnom i vetrovitom vremenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *